Virittämön Tuulin blogi

Nuoruusvuosina unella on tärkeä merkitys keskushermoston kypsymisessä ja itseen kohdistuvien tunteiden säätelyn opettelussa.

Liikunta edistää tutkitusti terveyttä. Lisäksi liikuntaharrastus on parhaimmillaan upea terveyden, ilon, hyvinvoinnin ja energian lähde.

Uusimman joulukuun Lääkärilehden mukaan RS-virusflunssaa on maassamme jälleen paljon liikkeellä. Korona-aikana RS-virusta esiintyi niukasti rajoitustoimien vuoksi. Nyt kun paluu päiväkoteihin, kouluihin, työpaikoille ja harrastuksiin on tapahtunut, myös flunssavirukset leviävät tehokkaasti.

Moni meistä kärsii vatsavaivoista. Oireina voi olla turvotusta, kipuilua, vuoroin löysää ja vuoroin kovaa ulostetta. Ja usein stressi vielä pahentaa oireita. Kun tutkimuksienkaan jälkeen ei diagnoosia löydy, voi usein olla kyseessä ärtyvän suolen oireyhtymä eli IBS (Irritated Bowel Syndrome). Tämä on toiminnallinen vaiva, jossa suolisto reagoi...

Vihreän luonnon, kuten metsät ja puistot, sekä sinisen luonnon, kuten meri- ja jokimaiseman, vaikutuksia ihmisen kehonkuvaan on tutkittu jo aiemmin. Puolassa Anglia Ruskinin yliopistossa on tätä nyt ensi kertaa tutkittu valkoisen luontoelämyksen yhteydessä.