Imeväisen osteopaattinen hoito ja sairaanhoitajan ohjaus

Olen osteopaatti, lasten sairaanhoitaja 

ja imetysohjaaja. Sinua varten. 


Vauva tarvitsee kehittyäkseen vuorovaikutussuhteen toiseen ihmiseen. Vauvalla on tarve ja valmius vuorovaikutukseen syntymästä alkaen. Pysyvä ja läheinen suhde vanhemman kanssa on vauvan kehityksen kannalta tärkeä ja rakentaa perusturvallisuutta jo aivan vauvavaiheesta alkaen. Kun Sinulla on kysymyksiä tai toivot terveydenhuollon ammattilaisen tilannearviota imeväisestäsi, ota minuun yhteyttä, Tarkastelen ja tutkin imeväistäsi sairaanhoitajan ja osteopaatin käsin ja silmin sekä hoidan vauvaa  osteopaattisesti hänen ehdoillaan. Saat minulta lisäksi ohjausta varhaiseen yhteiseen vuorovaikutukseenne ja käytännön vinkkejä vauvasi hyvinvoinnin ja hoidon tueksi.  

Jo aivan vastasyntynyttäkin lasta voidaan hoitaa osteopaattisella hoidolla. Osassa Euroopan maita ja Yhdysvaltoja osteopaatti tarkastaa ja hoitaa vastasyntyneitä jo lapsivuodeosastolla. Näin päästään hyvin varhaisessa vaiheessa hoitamaan mahdollisia raskauden ja synnytyksen aikana ilmenneitä rasituksia vauvan kehossa. 

Ongelmia joihin vanhemmat hakevat imeväiselleen apua osteopaatilta ovat mm. imuotteen haastavuus/ hankaluudet syömisessä, pulauttelu, mahavaivat, kehon liikuttamisen epäsymmetria ja levottomuus.  TUTKITTUA TIETOA: 

Vastasyntyneiden ja imeväisten osteopaattisen hoidon vaikutukset. Uusi (2021) yhdysvaltalainen tutkimus (Mills, M. 2021. The use of osteopathic manipulative treatment in the newborn nursery and its effect on health in the first six months of life: A retrospective observational case-control study). Lue lisää tästä.  


Vastasyntyneen kivun hoito. 

Lääkärilehti Duodecimin artikkeli (2021). Lue lisää tästä. 

Vauvan unen tarve.
Terveyskirjasto Duodecimistä löytyvä meta-analyysin perusteella tehty artikkeli ja taulukko. Lue lisää tästä 


Mitä imeväisen käynnillä osteopaatin luona tapahtuu? 

Ensimmäisellä käynnillä käymme yhdessä kanssasi läpi imeväisesi voinnin kohdusta syntymään ja syntymän jälkeen. Lisäksi käymme yhdessä keskustellen läpi myös äidin voinnin raskauden ja synnytyksen aikana sekä sen, kuinka olet toipunut synnytyksestä. Lisäksi keskustelemme siitä, miten imetys on teillä käynnistynyt ja kuinka se nyt vauvasi kanssa sujuu. Huomioimme keskustelussamme myös perheenne kokonaistilanteen kun uusi perheenjäsen on liityttyä perheeseenne.

Alkukeskustelun jälkeen tarkastan vauvasi sairaanhoitajan ja osteopaatin silmin ja käsin. Kerron Sinulle tekemistäni tutkimuslöydöksistä ja hoidan vauvaasi osteopaattisesti löydösteni perusteella.  Vauvasi vanhempana olet aktiivisesti mukana hoitotapahtumassa luomassa vauvallesi turvaa eli siten myös edesauttamassa hoidon ja hoitotilanteen onnistumista.

Imeväisesi osteopaattinen hoito on hyvin hellävaraista ja vauvaa kuuntelevaa. Usein miten vauvat nauttivat saamastaan hoidosta ja ilmaisevat sen jokeltelulla tai joskus myös nukahtamalla.

Itse hoitotapahtuma ei ole kovinkaan pitkä, sillä kehon kyky vastaanottaa hoitoa on rajallinen. Mikäli vauvasi on vastaanoton aikana nälkäinen, voit imettää/syöttää häntä. Mikäli se vauvalle sopii,  voin hoitaa häntä osteopaattisesti myös syötön aikana.

Kun käynnillä tehtävä osteopaattinen hoito on valmis, keskustelemme vielä yhdessä kanssasi mahdollisesti muista vauvan hoitoon tai vointiin liittyvistä, mieltäsi askarruttavista asioista. Saat käynnillä myös ohjausta kotona tehtävään, vauvan hyvinvointia ja osteopaattista hoitoa tukevaan omahoitoon.

Hoitokäynnin pituus on noin 50-60 minuuttia.

Vastaan mielelläni kysymyksiisi viestitse. Yhteystietoni löydät tästä.

Teen myös kotikäyntejä Rovaniemen alueella! 

Tuuli hoitaa, vauva nauttii  ja äippä nappasi kuvan pienestä hurmuristaan <3. 

Olen Valviran rekisteröimä nimikesuojattu osteopaatti, laillistettu sairaanhoitaja ja imetysohjaaja.


Olen opiskellut osteopaatin nelivuotisen ammattikorkeakoulututkinnon Metropolia Ammattikorkeakoulussa Helsingissä. Opintojeni aikana ja tähän mennessä olen hoitanut jo yli 200 asiakasta osteopaattisesti. 

Sairaanhoitajaksi valmistuin vuonna 1996 Helsingin Sairaanhoito-opistosta. Syvennyin opinnoissani lasten sairaanhoitoon. Sairaanhoitajan ammatista minulla on 17 vuoden työkokemus, joista yli 10 vuotta olen työskennellyt lasten sairaanhoidossa mm.  lasten päivystyspoliklinikalla, lasten akuuttikotisairaanhoidossa, lastenosastoilla ja lapsivuodeosastolla. Aikuispuolella olen työskennellyt mm. leikkausosastolla, päiväsairaalassa ja naistentautien osastolla.

Olen lisäksi imetysohjaaja. Suoritin osteopaatin opintojeni aikana "Breasfeeding and Early Interaction" -opintokokonaisuuden, joka sisältää mm. WHO:n imetysohjaajaopinnot ja opintoja varhaisen vuorovaikutuksen tukemiseen. 

Terveytesi on jo Sinussa.