Osteopaattinen hoito

Mitä osteopatia on ?

Osteopatia on lempeä, mutta tehokas käsin tehtävä hoitomuoto, joka perustuu ihmisen anatomiaan ja fysiologiaan. 

Osteopaattina hoidan kehoa kokonaisuutena ja otan hoidossani huomioon kehon eri elinjärjestelmien toiminnan myös kokonaisuutena. Kehon eri elimet ja elinjärjestelmät ovat aina jossain määrin riippuvaisia toisistaan. Näin häiriö yhdessä kehon järjestelmässä voi aiheuttaa oireita tai muutoksia toisessa elinjärjestelmässä toisaalla kehossa. Osteopaatti kohtaan  asiakkaan aina yksilöllisesti biopsykososiaalisena kokonaisuutena.

Tyypillisiä osteopaatin vastaanotollani  hoidettavia vaivoja aikuisilla ovat mm. tuki- ja liikuntaelimistön kiputilat kuten esim. alaselkäkipu ja niska-hartiaseudun kipu, päänsärky, leukanivelen ja purulihasten ongelmat, ylivirittyneisyys, uniongelmat ja stressi. 

Mitä osteopaatin vastaanotollani tapahtuu? 


Aloitamme vastaanottokäynnin aina keskustellen voinnistasi. Ensimmäisellä kerralla käymme laajasti läpi terveys- ja sairaushistoriasi. Tämän kertomuksesi (eli anamneesin) pohjalta osaan osteopaattina huomioida juuri Sinun kehosi toiminnoissa oleellisia yksityiskohtia ja kokonaisuuksia. 

Keskustelumme jälkeen tutkin kehoasi ja sen liikettä. Osteopaattisen tutkimiseni fokuksessa on löytää kehostasi oleellisia kohtia, joita hoitamalla voin vaikuttaa hyvinvointiisi. Osteopaattinen tutkiminen ja hoito ulottuvat usein laajaan osaan kehoasi. Tämä siksi, että elimet ja elinjärjestelmät ovat aina jossain määrin yhteydessä toisiinsa. Kerron Sinulle löydöksistäni sekä tutkiessani että hoitaessani Sinua. 

Osteopaattinen hoitoni on aina tehokasta, turvallista ja lempeää. Kipua en pyri tuottamaan, sillä kipu on kehon varoitusmerkki ja  vaikeuttaa siten kehon kykyä vastaanottaa hoitoa. 

Osteopaattiset hoitotekniikat voivat sisältää mm. nivelten ja pehmytkudosten hoitoa. 

Osteopaattisilla hoitotekniikoilla hoidetaan mm. kehon lihasten, lihaskalvojen ja ligamenttien aineenvaihduntaan. Käytän usein myös asiakkaan kanssa yhteistyössä tehtäviä lihasenergiatekniikoita (MET). MET-tekniikalla vaikutamme lihakseen vuorottelemalla sen työskentelyä ja rentoutumista. 

Käymme käyntisi ajan avointa vuoropuhelua ja on tärkeää, että kerrot minulle hoidon aikana tuntemuksistasi kehossasi. 

Käynnin lopussa teen yhteenvedon siitä, mitä asioita olen kehossasi hoitanut ja havainnut. Saat minulta tarvittaessa ohjausta omaan kotihoitoon hyvinvointisi tueksi. Suunnittelemme yhdessä myös jatkokäyntiesi ajankohtaa. 

Tervetuloa osteopaattiseen hoitooni🧡. 


Asiakkaan haastattelun ja tutkimisen jälkeen tekemäni osteopaattinen manuaalinen hoito ulottuu oirealueen hoidon lisäksi usein laajalti koko kehoon. 


Hoidan osteopaattina asikaakaani kehoa usein myös muilta alueilta kuin vain sieltä, missä vaiva tai kipu tuntuu. Tämä siksi, että esim. lihas- ja kalvojännitykset vaikuttavat niissä kulkevaan hermostoon sekä kehon nesteiden, ravinteiden ja kuona-aineiden kiertoon. Näin nämä häiriöt systeemissä saattavat tuntua säteilykipuna muualla kehossa kuin missä itse häiriö sijaitsee. 

Osteopatian isä Andrew Taylor Still 1828-1917

Terveytesi on jo Sinussa.