Äitiysosteopatia

Raskausajan osteopatia on hellävaraista, tehokasta ja yksilöllisesti asiakkaan tilanteen huomioivaa.

Raskaus on naisen elämässä ainutlaatuista aikaa. Osteopaattina lähestyn raskaana olevan äidin tuki- ja liikuntaelimistöä useiden eri tekniikoiden avulla. Otan hoidossa huomioon yksilöllisesti jokaisen asiakkaan senhetkisen tilanteen.  Esimerkiksi MET-lihasenergiatekniikat  ja viskeraaliset tekniikat toimivat hyvin pehmytkudosten ja luisen tukirangan liikkuvuuden lisäämisessä. Nämä tekniikat ovat turvallisia, pehmeitä ja tehokkaita tapoja hoitaa osteopaattisesti raskaana olevaa äitiä. 

Raskausajan tyypillisiä vaivoja äideillä ovat mm. alaselän, lantiokorin takaosan ja häpyliitoksen kipuilut. Myös vatsaontelon kiristävää oloa sekä närästystä esiintyy usein.


Osteopaattina eli terveydenhuollon ammattilaisena arvioin jokaisella käynnillä myös äidin kokonaistilannetta ja voimavaroja. Tarvittaessa ja asiakkaan luvalla  voin konsultoida tai ohjata asiakkaan jatkohoitoon toiselle terveydenhuollon ammattilaiselle.

Osteopatia on holistinen hoitomuoto, joka ottaa huomioon raskaana olevan äidin koko elämänkaaren sekä nykyisen elämäntilanteen ja siinä kuormittavat tekijät. Raskaana olevan äidin osteopaattisessa hoidossa kohdistankin hoitoni laajasti kehon eri osiin ja järjestelmiin. Näin saan äidin terveyttä tuettua monen eri elinjärjestelmän kautta. 


TUTKIMUSTIETOA: 

Raskauden aikana esiintyvän alaselkäkivun syytä ei täysin tiedetä. Tutkimusten mukaan vaikuttaisi siltä, että kehon painopisteen siirtyminen kehon etuosaan sekä lannerangan lisääntynyt kaarevuus ovat osatekijöinä kivun ilmaantumisessa.

Raskauden mukanaan tuomat muutokset ryhdissä ja mahdollinen lihasvoiman riittämättömyys asennon ylläpidossa voivat kuormittaa niveliä, ligamentteja ja lihaskalvorakenteita aiheuttaen vetoja ja painetta.

Myös lantion takaosaan sijoittuvien kipujen voidaan usein katsoa ainakin osin liittyvän tuki- ja liikuntaelimistön yritykseen mukautua raskauteen erityisesti häpyliitoksen ja SI-nivelen (nivel ristiluun ja lantioluun välissä) alueella.

Lähde: Osteopathic manipulative treatment for low back and pelvic girdle pain during and after pregnancy: A systematic review and meta-analysis 2017. 


Osteopaattisessa hoidossa voi käydä kun vasta suunnittelee raskautta, raskauden aikana ja myös synnytyksen jälkeen. 

Terveytesi on jo Sinussa.