Pienen uni -unipalvelu lapsellesi

Lasten unen määrässä ja laadussa tapahtuu ensimmäisten kahden elinvuoden aikana moninaisia muutoksia. 

Tämän ikäisten lasten uniongelmat ovatkin melko tavallisia. 

Vastasyntynyt nukkuu tyypillisesti noin 2-4 tunnin jaksoissa epäsäännöllisesti ympäri vuorokauden. Uni jakautuu tuolloin sekä päivälle että yölle. 

Kun lapsen melatoniinin tuotanto käynnistyy, n. 2-3 kuukauden iässä, päiväaikaisen unen määrä vähenee ja pisimmät unijaksot alkavat sijoittua yöhön.

N. 6 kk iässä lapsen vuorokausirytmi kypsyy ja päiväaikaisen unen osuus pienenee noin kolmannekseen. 

Samoihin aikoihin nukahtamisviive lyhenee keskimäärin alle 30 minuuttiin. Noin puolet 6 kk ikäisistä nukkuu 8 h yöunia.

Lyhyet yöheräämiset ovat kuitenkin yleisiä ensimmäisen ikävuoden ajan. Päiväunen tarve pienenee yksivuotiaana noin viidennekseen kokonaisunentarpeesta. Yöheräämiset vähenevät edelleen myös toisella ikävuodella itsesäätelyn kehityksen myötä.

Miksi lapsi heräilee?

Unioireet voivat olla mm. normaaleja ikään liittyviä kehityksellisiä haasteita tai niiden taustalla voi olla unta haittaavia ulkoisia tekijöitä. 

Lapsen nukkumiseen vaikuttavat monet tekijät, kuten mm. valveillaolon aktiivisuus, ravitsemus, perheen vuorokausirytmi, valaistusolosuhteet, iltarutiinit, vanhemmuus sekä muutokset kasvuympäristössä ja tietenkin ajoittain myös somaattiset sairaudet.

Pienen uni -palvelu lapsellesi

Lasten sairaanhoitajana työskennellessäni olen päässyt hoitamaan useiden kymmenien perheiden vauvojen unirytmiä ja yhdessä olemme saaneet sen muutettua perheen arjen kannalta toimivammaksi.

Suurimmat muutokset näillä hoitojaksoilla olivat lähtöisin vanhempien ohjaamisesta näkemään perheen ja lapsen kokonaistilanne.  

Unitilanteeseen saadaan usein positiivinen käänne, kun lapsen hoidossa tulee huomioiduksi hänen levon, aktiivisuuden ja ravitsemuksen tarve ja niiden suhde. 

Olen mielelläni apunasi silloin, kun yli 6 kk ikäisen lapsesi yöunet ovat katkonaisia ja perheenne arki on haastavaa mm. väsymyksen takia. 

Pienen uni -palveluni käynnin pituus on 90 minuuttia ja siihen sisältyy:

💚 Kattava haastattelu kotonanne, mikäli se etäisyyksien puolesta on mahdollista. Näin pystyn auttamaan perhettänne juuri teidän tarpeitanne ajatellen. 


💚 Lapsesi tutkiminen sekä osteopaattisesti että sairaanhoitajan silmin ja käsin. 


💚 Lapsesi osteopaattinen hoitaminen.


💚 Syväluotaava ohjauskeskustelu perheenne kokonaistilanteesta. 


💚 Konkreettisia neuvoja ja  kirjallinen esimerkki)aikataulu räätälöitynä juuri teidän tarpeisiinne lapsesi terveen vuorokausirytmin tueksi


💚 Yksi etäkonsultaatio viikon sisällä hoitokerrasta. 

🚙Pienen uni -palveluni kotikäynnin etäisyys voi olla 0-20 km. Etäisyys lasketaan hoitohuoneelta (Riistatie 3A6, 96100 Rovaniemi). 

Vastaan mielelläni kysymyksiisi😊

Asiakkaan kertomaa...

Nyt on takana 24h uudella rytmillä ja viime yönä lapsi heräsi YHDEN KERRAN koko 11h yöunien aikana.
Tätä ei siis ole tapahtunut koko 9 kk aikana kertaakaan aikaisemmin.

En olisi ikinä uskonut että näin "vähällä" ja lyhyellä aikavälillä saataisiin näin suuria muutoksia aikaan! 

Kirjoitetaanko tähän teidän perheen onnistumistarina? 

Terveytesi on jo Sinussa.