CBT-uniterapia uniongelmiesi hoitoon

CBT-Uniterapia on unettomuuden Käypä Hoito -suosituksen mukaista ja lääkkeetöntä hoitoa uniongelmista kärsiville. 

Mikä on CBT-uniterapia?

CBT-I-uniterapia tulee sanoista Cognitive Behavioral Therapy for Insomnia. Tässä uniterapiamuodossa on unettomuuden hoidossa suositettu kognitiivis-behavioraalinen työote.

Sana kognitiivinen tarkoittaa kaikkea ymmärtämiseen ja tietämiseen liittyvää psyykkistä toimintaa. Sana behavioraalinen taasen tarkoittaa varsin laajasti kaikkea käyttäytymiseen liittyvää toimintaa.

Unettomuuden Käypä Hoito -suositus

CBT-menetelmät ovat olleet unettomuuden lääkkeettömän hoidon kultainen standardi jo 25 vuotta.

CBT-uniterapia on lääkkeetön, unettomuuden Käypä Hoito -suosituksen mukainen uniterapiamuoto. Olen CBT-uniterapeuttikoulutuksen käynyt terveydenhuollon ammattihenkilö.

Toimiiko CBT-uniterapia?

Suurin osa unettomuushäiriöpotilaista saa hyvän ja pitkäaikaisen vasteen unettomuuteen kohdennetusta kognitiivis-behavioraalisesta terapiasta (CBT--I).

Lähde: Lääkärilehti Duodecim 2020 (21)

Virittämön CBT-uniterapia ja miten sen toteutamme:

Uniterapiasi aluksi kartoitamme lyhyellä unikyselykaavakkeella uniongelmiesi laatua ja muita mahdollisia ongelmia uneesi liittyen. Mikäli kyselyssä ilmenee mahdollisia untasi haittaavia somaattisia ongelmia, kuten levottomien jalkojen tai uniapnean oireita, ohjaan Sinut omalle työterveyslääkärillesi. Voin myös halutessasi suositella Sinua omalle, Rovaniemen Pihlajalinnassa toimivalle yhteistyölääkärilleni Hanna Sääskilahdelle. 

CBT-uniterapia soveltuu Sinulle, mikäli olet motivoitunut työstämään uneesi liittyviä kysymyksiä ja löytämään niihin ratkaisuja. 

▫️On tärkeää että situoudut omaan hoitoosi. Säännölliset viikottaiset käynnit, viisi viikkoa peräkkäin, kuuluvat CBT-uniterapian toteutuksen standardoituun ja testattuun rakenteeseen. 

▫️Usein uniongelmat ovat jatkuneet pitkään ja siksi onkin tärkeää paneutua niiden ratkaisemiseen. Monesti ratkaisu löytyy useista pienistä muutoksista ja niiden integroimisesta arkeesi. 

▫️Työkirjatyöskentelyn avulla näet konkreettisesti oman etenemisesi ja sen miten se vaikuttaa uneesi. Unityökirjan avulla löydämme juuri Sinun tilanteeseesi sopivat työkalut unesi korjaamiseksi. 

CBT-uniterapian toteutus Virittämössä:

⭐️ CBT-uniterapian käynnit ovat Virittämössä yksilökäyntejä. Yksilötyöskentelyssä Sinulla on koko käynnin ajan mahdollista puhua, tulla kuulluksi ja saada yksilöllistä apua. Yksilökäynneillä meillä on aikaa yhdessä pureutua juuri Sinun unihistoriaasi ja unionglemiesi ratkaisemiseen uniterapian keinoin. 

⭐️ CBT-uniterapia on työkirjaohjattua. Työkirja kuuluu uniterapian hintaan ja saat työkirjan minulta ennen CBT-uniterapiajaksosi alkua. 

⭐️ Käyntikertoja on CBT-uniterapian skeemassa kuusi. Ensikäynnin pituus on Virittämössä 75 min ja muiden käyntien pituus on 60 min. Ensimmäiset viisi viikkoa käynnit ovat säännöllisesti viikottain. Kuudennen käyntikerran ajankohdan sovimme yhdessä yksilöllisesti noin kahden viikon päähän viidennestä käynnistäsi. 

⭐️CBT-uniterapian hintaan Virittämössä sisältyy myös yksi osteopaattinen 60 min hoitokerta. Osteopaattisen hoitokerran ajankohdan sovimme yhdessä Sinun tarpeittesi mukaan. Se voidaan yhdistää johonkin uniterapian käyntikertaasi tai voit halutessasi käydä osteopaattisen hoitokerran myös erillisenä käyntinä. 

HUOM! Uni- tai nukahtamisääkitys ei ole este CBT-uniterapian aloittamiseen. Voit siis tulla CBT-uniterapiaan, vaikka Sinulla olisi lääkitys. Oma hoitava lääkärisi on vastuussa kaikista lääkitysmuutoksista myös uniterapiasi aikana. 

Voit osallistua CBT-uniterapiaani myös etänä, mikäli et asu Rovaniemellä, mutta haluat saada apua uniongelmiisi. 

Voit halutessasi myös käydä CBT-uniterapiasi hybridinä, eli osallistua aikataulusi mukaan käynteihisi joko etänä tai paikan päällä hoitohuoneellani. 

MITÄ UNITERAPIA MAKSAA?  

▫️Koko CBT-uniterapiajaksosi hinta on 540€. 

▫️Hintaan sisältyvät kaikki kuusi uniterapiajakson käyntikertaa, yksi 60 min osteopaattinen hoitokerta sekä työkirjakansio.

▫️Koko terapiajakson hinta maksetaan kokonaisuudessaan  ensimmäisen uniterapiakäynnin aluksi.

Minä autan Sinua koko uniterapiajaksosi ajan . 

Olen Sinun apunasi reflektoimassa unihistoriaasi ja uneesi vaikuttavia tekijöitä. 

Olen kanssasi etsimässä ja löytämässä juuri Sinulle sopivia työkaluja uniongelmiesi ratkaisemiseksi. 

Olen Sinua kannustamassa ja sparraamassa. Autan Sinua työstämään aktiivisesti uneesi vaikuttavia tekijöitä. 

Me onnistumme näillä eväillä yhdessä!   

Varaa itsellesi samantien oma CBT-uniterapian ensikäyntisi nettikalenteristani! 

Oletko kyllästynyt nukkumaan huonosti? 

Haluatko apua saavuttaaksesi laadukkaamman unen ja virkeämmän arjen?  

Onko Sinulla kysymyksiä? 


Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai viestitse. Vastaan tietenkin mielelläni myös kysymyksiisi. 

Tarvitaanko CBT-uniterapiaan lähetettä? 

Et tarvitse uniterapiaan lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin itse epäilet, että Sinulla on uniapneaa, masennusta tai levottomien jalkojen oireita, ole ensin yhteydessä lääkäriisi.

Voit varata ensimmäisen käynnin uniterapiajaksoosi suoraan Virittämän nettilkalenterista.

Sovimme yhdessä seuraavien 5 uniterapiankäynnin ajankohdan ensimmäisellä käyntikerrallasi. 

Entä jos käytössä on jo unilääkitys? 

Uni- tai nukahtamislääkitys ei ole este  CBT-uniterapialle.

Hoitava lääkärisi tekee kaikki päätökset lääkityksestäsi myös uniterapiasi aikana. Sinun yksilöllisen tilanteesi pohjalta. 

Terveytesi on jo Sinussa.