CBT-I -uniterapia

CBT-I -uniterapia on unettomuuden Käypä Hoito -suositusten mukaista lääkkeetöntä hoitoa uniongelmista kärsiville. 

Etsinnässä asiakas CBT-I -uniterapiaopintoihin! 

Etsinnässäni on asiakas, jonka kanssa käymme uniterapeuttikoulutukseni aikana läpi ohjatusti unettomuuden Käypä Hoito -suosituksen mukaisen, työkirjaohjatun CBT-I-uniterapiajakson.


MITÄ ON LUVASSA:
⭐️yksilökäynteinä
⭐️työkirjaohjattua
⭐️lääkkeetöntä CBT-I-uniterapiaa
⭐️1 tunti kerrallaan
⭐️6 käyntikertaa (5 viikkoa perätysten ja 6. kerta n.1-1,5 kk päästä lopetuksesta)
⭐️opintohintaan yhteensä 360€ (norm. 540€). Myös työkirja sisältyy hintaan.

🍀Uniterapian aluksi kartoitamme mahdollisen lääkärikäynnin tarpeesi. Mikäli kartoituksessa nousee esiin muita terveysongelmia, eikä Sinulla ole unettomuuden hoidossa lääkärikontaktia, voin suositella Sinulle uniongelmaisia hoitavaa yhteistyölääkäriäni Rovaniemellä.

🍀CBT-I -työkirjatyöskentely soveltuu Sinulle myös, vaikka Sinulla olisi käytössäsi nukahtamis-tai unilääke. Lääkityksen määrännyt lääkäri tekee päätökset lääkityksestäsi.

💻Uniterapiakäynnit on mahdollista järjestää myös etänä, mikäli haluat mukaan, mutta et asu Rovaniemen alueella😊.

💚Osteopaattisella hoidolla on mahdollista tasapainottaa (ylivirittyneen) hermostosi tilaa ja edesauttaa uniterapiasi mielekkyyttä ja jopa onnistumista. Voimme halutessasi lisätä uniterapiakäyntiesi tueksi myös osteopaattisia hoitokertoja.

📲Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai viestitse, mikäli olet motivoitunut työskentelemään paremman unen saavuttamiseksi.🌛Hyvää yötä✨

Koulutus käynnissä

Kouluttaudun tällä hetkellä Turun Ammattikorkeakoulussa kahdessa osassa. Ensin opiskelen uniohjaajaksi ja sen jälkeen jatkan CBT-I -uniterapeutiksi. Opintoni valmistuvat joulukuussa 2022. 

Mikä on CBT-I -uniterapia?

CBT-I -uniterapia tulee sanoista Cognitive Behavioral Therapy for Insomnia. Tässä  uniterapiamuodossa on unettomuuden hoidossa suositettu kognitiivis-behavioraalinen työote. 

Sana kognitiivinen tarkoittaa kaikkea ymmärtämiseen ja tietämiseen liittyvää psyykkistä toimintaa. Sana behavioraalinen taasen tarkoittaa varsin laajasti kaikkea käyttäytmiseen liittyvää toimintaa. 

Unettomuuden Käypä Hoito

CBT-menetelmät ovat olleet unettomuuden lääkkeettömän hoidon kultainen standardi jo 25 vuotta.

CBT-I -uniterapia on lääkkeetön Unettomuuden Käypä Hoito -suosituksen mukainen  uniterapiamuoto. Sitä ohjaa CBT-I -uniterapeuttikoulutuksen käynyt terveydenhuollon ammattihenkilö 

UnitYÖkirja

CBT-I -uniterapia on työkirjaohjattua uniterapiaa. Terapiassa käytämme Juha Markkulan UnitYÖkirjaa. Lääkäri Markkula on työstänyt työkirjaa ja uniterapiatoimintaa työryhmänsä kanssa useiden vuosien ajan erilaisissa perusterveydenhuollon toimintaympäristöissä. 

Yksilöohjattu uniterapia

VIRITTÄMÖN asiakkaana saat minulta yksilöllisesti ohjattua CBT-I -uniterapiapalvelua. . Terapiakäynin pituus on  60 minuuttia.  

CBT-I -uniterapiakokonaisuuteen kuuluu 6 käyntiä. Näistä 5 ensimmäistä käyntikertaa ovat noin viikon välein ja 6. eli viimeinen käynti on seurantakäynti noin 1-1,5 kk päässä 5. käynnistä. 

Toimiiko CBT-I -uniterapia? 

Suurin osa unettomuushäiriöpotilaista saa hyvän ja pitkäaikaisen vasteen unettomuuteen kohdennetusta kognitiivis-behavioraalisesta terapiasta (CBT--I). 

Lähde: Duodecim 2020 (21)

Soveltuuko CBT-I -uniterapia myös lapsille ja nuorille? 

CBT-I -uniterapiassa käytetty työkirja ei sellaisenaan sovellu käyttöön lasten uniongelmissa. 

 Menetelmä soveltuu aikuisille ja nuorille, joilla on halukkuutta aktiivisesti työstää uniongelmaansa työkirjan avulla.   

Vauvojen ja lasten uniongelmissa autan Sinua LASTEN UNIPALVELULLA. Lue lisää tästä...

Tarvitaanko lääkärin lähete? 

CBT-I -uniterapiaan ei tarvita lääkärin lähetettä. Terapian alussa tehtävässä alkukartoituksessa tarkastelemme yhdessä asiakkaan kanssa hänen kokonaistilannettaan. Mikäli kartoitus osoittaa, että asiakas tarvitsee lääkärin konsultaatiota, hän käy siellä ensin. VIRITTÄMÖ:llä on Rovaniemellä yhteistyölääkäri, joka on perehtynyt uniongelmien hoitoon. 

Voiko uniterapiaa saada, jos unilääkitys on käytössä?

Unilääkitys ei ole itsessään este CBT-I -uniterapiassa käymiselle. Terapian alkuhaastattelussa tarkastellaan asiakkaan kokonaistilannetta ja kartoitetaan myös mahdollinen lääkitys. Lääkitykseen ei tehdä terapian aikana muutoksia iilman lääkärin konsultaatiota.  

Onko osteopatia mukana terapiakokonaisuudessa?

Asiakas voi valita:

VIRITTÄMÖ:n CBT-I -uniterapiapalvelu yhdistettynä osteopaattisella hodolla. Osteopaattinen hoito tasapainottaa hermoston toimintaa ja tukee muutosta kohti parempaa unta.

TAI

VIRITTÄMÖ:n CBT-I -uniterapiapalvelu ilman osteopaattista hoitoa. 

Milloin terapiapalvelu on saatavilla? 

CBT-I -uniterapiapalvelu avautuu VIRITTÄMÖSSÄ heti koulutukseni loputtua eli vuodenvaihteessa 2022-23. 

Ajanvaraus VIRITTÄMÖ:n Tuulin opintojen aikaiseen uniterapiaan avautuu lokakuussa 2022. 

Kiinnostuitko? Haluatko kysyä lisää? 

Ota yhteyttä sivun ylälaidassa olevalla lomakkeella. tai viestitse. Löydät yhteystietoni alla olevasta painikkeesta. 

Terveytesi on jo Sinussa.