Kuinka voit vanhempi?

26.06.2023

Vanhemmuus on haastavaa työn, perhe-elämän, pari- ja ystävyyssuhteiden sekä yhteiskunnan ristipaineessa. 

Syyllisyys ja riittämättömyyden tunteet ovat meille vanhemmille tuttuja, vaikka ne eivät tue vanhemmuudesta selviämistä.

Hyvinvoivana vanhempana olet yksi lapsesi elämän tärkeimpiä voimavaroja.

Olen usein pohtinut, miksei edelleenkään puhuta vanhempien hyvinvoinnista. Eli siitä, kuinka tärkeää vanhemman olisi huolehtia myös itsestään ja antaa näin lapsilleen tervettä esimerkkiä omasta hyvinvoinnistaan huolehtimisessa?

Näin huolehdit omasta jaksamisestasi: 

☘️Jaksaaksesi olla hyvä vanhempi on tärkeää, että Sinulle on elämässäsi myös palauttavia hetkiä, joista nautit.

☘️LIIKUNTA edistää mielenterveyttä, auttaa stressinhallinnassa ja unen kannalta. Joskus omaan liikuntaharrastukseen on vaikea löytää tilaisuutta, joten ota silloin lapset liikkumaan kanssasi.

☘️LAADUKKAALLA RAVITSEMUKSELLA annat kehollesi ja aivoillesi energiaa. Myös perheen yhteiset ruokahetket ovat luonteva tilaisuus yhteiseen vuorovaikutukseen.

☘️KONTAKTIN TARVE muihin ihmisiin on osa ihmisyyttä. Jaa, pohdi ja tee asioita myös muiden aikuisten kanssa.

☘️OMA AIKA on myös vanhemmalle tärkeää, vaikka sen löytäminen voi olla ajoittain haastavaa. Tiedosta kuitenkin, että lyhytkin palautumishetki lisää voimavarojasi ja on siten myös lapsellesi eduksi.

☘️MIELIHYVÄ JA ILO lisäävät hyvinvointiasi.

Mieti, mikä tuo juuri Sinulle iloa. Tätä asiaa voit pohtia myös yhdessä lapsesi kanssa, teidän molempien näkökulmasta. Näin annat myös lapsellesi laajempaa näkökulmaa hänen omaan ja muiden ihmisten hyvinvointiin liittyen.

☘️SUHTAUDU ITSEESI MYÖNTEISESTI. Tällä annat myös lapsellesi positiivista esimerkkiä, joka vahvistaa lapsesi mielenterveyttä hänen kasvussaan ja tulevaisuuden aikuisuudessa.

Kolmen lapsen äitinä ymmärrän myös vanhemmuutta ja sen haasteita. Osteopaattina haluan olla tukemassa asiakkaitteni hyvinvointia ja jaksamista heidän arjessaan. Hyvinvoivassa kehossa on myös mielen helpompi voida hyvin.

w w w . v i r i t t a m o . c o m