Usein kysyttyjä kysymyksiä/ Frequently asked questions: 

❓Voinko maksaa osteopaattisen hoitoni ePassilla? 

🌻Virittämö on ePassin palveluntarjoaja. Voit maksaa osteopaattisen hoitosi epassilla, mikäli työnantajasi on hyväksynyt osteopatian tarjoamiinsa työnantajaetuihin. Tarkista siis omasta ePassi-sovelluksestasi, kuuluvatko hyvinvointipalvelut työnantajasi tarjoamiin työsuhde-etuihin vai onko työnantaja rajannut nämä palvelut pois. 

❓Can I pay via ePassi? 

🍀You can pay via ePassi App, if Your employer has approved osteopathic treatment as  employment benefit. Check from your ePassi App if this is the case.

____________________________________________________ 

❓Voinko maksaa osteopaattisen hoitoni esim. tyky- tai smartumsetelillä, virikepassilla tai eazybreak-sovelluksella?

🌻Valitettavasti vain ePassi hyväksyy osteopaattisen hoidon työnantajaetujen hyvinvointipalveluihin. Muut työsuhde-etusetelit tai -passit eivät sisällä osteopaattista hoitoa hyvinvointipalveluiden sisällä. Et siis valitettavasti voi maksaa osteopaattista hoitoa noilla edellä mainituilla tavoilla. 

❓Can I pay via tykysetili, smartum, virikepassi or eazybreak?

🍀Unfortunately these employment benefits do not include osteopathic treatment. There fore it is not possible to pay via those methods. 

___________________________________________________

❓Tarvitsenko lähetteen osteopaatin hoitoon? 

🌻Osteopaattiseen hoitoon ei tarvita lähetettä

HUOM! HUOM! Joihinkin yksityisiin terveys-/sairausvakuutuksiin sisältyy myös osteopaattisen hoidon korvattavuus (erityisesti vauvojen ja lasten vakuutukset). Tuolloin vakuutusyhtiö korvaa vakuutetulle tehdyn osteopaattisen hoidon.lääkärin tekemän lähetteen/hoitomääräyksen perusteella.  Tarkista aina omasta vakuutusyhtiöstäsi kattaako vakuutus osteopaattisen hoidon. 

Do I need a doctor's referral for osteopathic treatment? 

🍀You do not need any referral to come to osteopathic treatment. BUT sometimes insurances (espesially for children) cover costs for osteopathic treatment, if there is a doctor's referral for that. Check this beforehand from your insurance company. 

____________________________________________________

Mitä osteopaatin vastaanotolla tapahtuu? 

🌻Aloitamme vastaanottokäyntisi aina keskustellen voinnistasi. Ensimmäisellä kerralla käymme laajasti keskustellen läpi terveys- ja sairaushistoriasi. Tämä laaja anamneesi mahdollistaa sen, että osaan osteopaattinasi huomioida juuri Sinun kehosi toiminnoissa oleellisia yksityiskohtia ja kokonaisuuksia.

🌻Keskustelumme jälkeen tutkin kehoasi osteopaattisesti ja kerron Sinulle samaan aikaan löydöksistäni. Osteopaattisen tutkimiseni fokuksessa on löytää kehostasi oleellisia kohtia, joita hoitamalla kykenen parantamaan hyvinvointiasi. Osteopaattinen tutkiminen ja myös hoitoni ulottuvat usein miten laajaan osaan kehoasi, sillä kehon elimet ja elinjärjestelmät ovat aina jossain määrin riippuvaisia toisistaan.

🌻Osteopaattinen hoitoni on aina tehokasta, turvallista ja lempeää. Pyrin aina välttämään kivun tuottamista. Osteopaattiset hoitotekniikani voivat sisältää mm. erilaisia pehmytkudostekniikoita, joilla pyrin esim. vaikuttamaan kehosi lihasten, lihaskalvojen ja ligamenttien aineenvaihduntaan. Usein käytän myös asiakkaan kanssa yhteistyössä tehtäviä lihasenergiatekniikoita (MET), Niillä vaikutamme lihakseen sen työskentelyä ja rentoutusta vuorottelemalla. Käymme käyntisi ajan avointa vuoropuhelua ja toiveenani on, että kerrot minulle hoidon aikana tuntemuksista kehossasi.

🌻Käyntisi lopussa teen yhteenvedon siitä, mitä asioita olen kehossasi hoitanut. Saat minulta myös ohjausta kotihoitoosi hyvinvointisi tueksi. Annan Sinulle myös oman suositukseni jatkokäyntiesi ajankohdan ja lukumäärän suhteen.

____________________________________________________

❓Mitä pukea päälle, kun tulen osteopaattiseen hoitoon?

🌻Pue päällesi sellaiset alusvaatteet, joissa tunnet olosi mukavaksi. Osteopaatti haluaa usein nähdä kehosi alusvaatteisillaan, jotta hän pystyy muodostamaan mahdollisimman kokonaisvaltaisen kuvan kehosi tilanteesta. Voit pukeutua myös ihonmyötäisiin housuihin ja paitaan, sillä halutessasi ( tai jos olet herkästi viluinen ) hoitoa voidaan tehdä myös vaatteiden päältä. On mukavaa kun vaatteet ovat ihonmyötäiset, eivätkä ruttuile. Esimerkiksi ohuet mukavat legginsit tai aluskerrasto ovat toimiva ratkaisu. 

❓What should I wear during osteopathic treatment?

🍀You can wear any clothes that you feel comfortable in. However sometimes the osteopath needs to see you in your underwear to be able to see your posture, skin texture etc.  If you are cold easily, one  good option is to wear skintight leggings and t-shirt with log sleeves in order to feel comfortable ( and warm) during the treatment. 

____________________________________________________

Olen varannut ajan vauvalleni osteopaattiseen hoitoon Virittämön Tuulin luo. Mitä vastaanotolla tapahtuu?

🌻Minä Tuuli olen sekä osteopaatti että lasten sairaanhoitaja. Ensimmäisellä käynnillä käymme yhdessä kanssasi läpi imeväisesi elämän kohdusta syntymään ja syntymän jälkeen🌼.

🌻Keskustelemme myös äidin voinnista ja käymme läpi raskauden ja synnytyksen sekä sen, kuinka olet toipunut synnytyksestä. Lisäksi keskustelemme siitä, miten imetys on käynnistynyt ja kuinka se vauvasi kanssa sujuu. Huomioin keskustelussamme myös sen, kuinka koette että kotona elämä sujuu uuden perheenjäsenen liityttyä perheeseenne🍀.

🌻Alkukeskustelun jälkeen tarkastan vauvasi sairaanhoitajan ja osteopaatin silmin ja käsin. Kerron Sinulle tekemistäni tutkimuslöydöksistä ja hoidan vauvaasi osteopaattisesti löydösteni perusteella. Vanhempana olet aktiivisesti mukana hoitotapahtumassa luoden vauvallesi turvallisuuden tunnetta ja siten edesauttamassa hoidon ja hoitotilanteen onnistumista. Imeväisen osteopaattinen hoito on hyvin hellävaraista ja vauvaa kuuntelevaa. Usein miten vauvat nauttivat saamastaan hoidosta ja ilmaisevat tämän jokeltamalla tai joskus myös nukahtamalla💕👶🏻.

🌻Hoitotapahtuma ei itsessään ole pitkä, sillä kehon kyky vastaanottaa hoitoa on rajallinen. Mikäli vauva on vastaanoton aikana nälkäinen, voit imettää/syöttää vauvaa. Mikäli vauva sen sallii, voin hoitaa häntä osteopaattisesti myös syötön aikana. Se on usein hyödyllistäkin ,erityisesti mikäli imeväiselläsi on haasteita imuotteen tai syömisen kanssa muutoin. 

🌻Kun käynnillä tehtävä osteopaattinen hoito on valmis, keskustelemme vielä yhdessä kanssasi muista vauvassasi mahdollisesti mieltäsi askarruttavista asioista. Saat käynnillä myös ohjausta kotona tehtävään, vauvan hyvinvointia ja osteopaattista hoitoa tukevaan omahoitoon👶🏻💕.

____________________________________________________


Olen varannut ajan lapselleni osteopaattiseen hoitoon Virittämön Tuulin luo. Mitä vastaanotolla tapahtuu?

🌻Minä Tuuli olen sekä osteopaatti että lasten sairaanhoitaja. Ensimmäisellä käynnillä käymme yhdessä kanssasi läpi lapsesi tähänastisen terveys- ja sairaushistorian. Huomioin keskustelussamme myös perheenne kokonaiselämäntilanteen, koska se vaikuttaa kaikkien perheenjäsenten hyvinvointiin🍀. Otamme koko käynnin ajan lapsesi mukaan keskusteluun. Teini-ikäisen kanssa keskustelemme suoraan keskenämme ja hän saa päättää kuinka paljon vanhempi osallistuu keskusteluun. 

🌻Alkukeskustelun jälkeen tutkin lapsesi sairaanhoitajan ja osteopaatin silmin ja käsin. Kerron samaan aikaan tekemistäni tutkimuslöydöksistä ja hoidan lastasi osteopaattisesti löydösteni perusteella. Pienen lapsen ollessa kyseessä, Sinä vanhempana olet aktiivisesti mukana hoitotapahtumassa luoden lapsellesi turvallisuuden tunnetta ja siten edesauttamassa hoidon ja hoitotilanteen onnistumista. Vanhempi voi esimerkiksi lukea lapselle kirjaa samaan aikaan 😊📚. 

🌻Lasten osteopaattinen hoito on hellävaraista, lasta kuuntelevaa ja tehokasta. Siinä ei käytetä kipua tuottavia tekniikoita, vaan hoidon tulee tuntua lapsesta turvalliselta ja miellyttävältä. 

🌻Kehon kyky vastaanottaa hoitoa on rajallinen, joten hoitotapahtuman pituuden määrittää lapsi. 

🌻Kun käynnillä tehtävä osteopaattinen hoito on valmis, keskustelemme vielä yhdessä Sinun ja lapsesi kanssa muista mahdollisesti mieltäsi askarruttavista lapsen vointiin liittyvistä asioista. Saatte käynnillä myös tarvittaessa ohjausta kotona tehtävään, osteopaattista hoitoa ja lapsen hyvinvointia tukevaan omahoitoon💕👧🏼🧒🏻💕.

____________________________________________________


❓Varasin lapselleni ajan osteopaattiseen hoitoon. Pitääkö minun olla läsnä kun lastani hoidetaan? 

Kyllä. Katso ystävällisesti edellinen😊. 

❓Teini-ikäinen nuori on tulossa osteopaattiseen hoitoon. Pitääkö huoltajan olla läsnä hoidon ajan? 

🌻Kun alaikäinen lapsi tulee luokseni osteopaattisen hoitoon, hänen mukanaan tulee olla  aikuinen huoltaja. Aikuisen ei tarvitse osallistua hoitoon, mikäli nuori ei niin halua. Aikuisen läsnäolo mahdollistaa turvallisen ilmapiirin kaiken ikäisille lapsille ja nuorille hoidon aikana. 

❓I have made an appointment for my child/ adolescent child. Should I be present during the treatment?

🍀It is always best to have a parent around while under aged child is being treated osteopathically. The parent does not have to be involved if the child does not her/him to be. The parent is needed to be present to create a safe atmosphere for the child/ adolescent. 

_____________________________________________________

❓Mitä otan mukaan, kun taapero tai lapsi tulee osteopaatiseen hoitoon? 

🌻Pienen vauvan kanssa osteopaatin vastaanotolle kannattaa varautua samoin kuin muutenkin kotoa lähtiessä. Mukaan kannattaa ottaa se tuttu hoitolaukku, jossa on tutteja, riepuja, varavaippoja, pyyhe jne. Mikäli äiti ei imetä, kannattaa mukaan ottaa myös maitoa vauvalle.

🌻Isommalle lapselle olisi hyvä ottaa mukaan lasta kiinnostavia leluja,  jotka luovat lapselle turvallisuuden ja tuttuuden tunteen. Omat lelut myös helpottavat lapsen mahdollisesti tuntemaa jännitystä. Myös oma kirja on hyvä vaihtoehto.  Vanhempi voi lukea tuttua kirjaa lapsen kanssa hoidon aikana. 

What should I take with me, when my child is coming for an osteopathic tratment? 

🍀When coming with your baby, it is always good to take along those things that you usually have when you leave home: nappies, towel, pacifier etc. If you are not breastfeeding, it is a good idea to take along  suitable nutrition for your baby,  in case the baby get's hungry. 

🍀It would be a good idea to take some toys with you, when you are coming to osteopathic treatment. With familiar toys the child feels her-/himself more secure and can relax easier. You can also take your own children's book with you and it is possible that the parent can read the book with the child during the treatment. 

_____________________________________________________

❓Voiko lapseni käyttää kännykkää/ pädiä hoidon aikana? 

🌻Osteopaattisen hoidon tavoitteena on kokonaisvaltainen hyvinvoinnin lisääminen. Hyvinvointiin kuuluu myös oman kehon tilan kuunteleminen. Keho voi hyvin kun tunnet olevasi rauhallinen, rento ja turvallisessa ympäristössä. Digitaalisten laitteiden käyttö stimuloi hermoston vireystilaa, eikä niiden käyttö siten edistä osteopaattisen hoidon tehoa. Siksi on hoidon kannalta toivottavaa, että lapsi ei käytä digitaalisia laitteita hoidon aikana ☺️.

Is it okay if my child is using mobile phone or Pad during the treatment? 

🍀Osteopathy is a holistic way to observe and treat the body and mind. Digital equipments stimulate the nervous system and usually make relaxing more difficult. That is why it is not so recommended to use any  digital equipments during osteopathic treatment. 

_____________________________________________________


Terveytesi on jo Sinussa.

Your Health is within You.