Usein kysyttyjä kysymyksiä

MAKSAMINEN❓

Voinko maksaa osteopaattisen hoitoni ePassilla? 

🌻Virittämö on ePassin palveluntarjoaja. Voit maksaa osteopaattisen hoitosi epassilla, mikäli työnantajasi on hyväksynyt osteopatian tarjoamiinsa työnantajaetuihin. 

Tarkista omasta ePassi-sovelluksestasi, kuuluvatko hyvinvointipalvelut työnantajasi tarjoamiin työsuhde-etuihin! 

Huomioi että ePassi on henkilökohtainen ja sillä voi maksaa vain oman henkilökohtaisen hoitonsa, eikä esimerkiksi perheenjäsenen hoitoa. 

____________________________________________________ 

❓Voinko maksaa osteopaattisen hoitoni esim. Edenredillä,  tyky- tai smartumsetelillä, virikepassilla tai eazybreak-sovelluksella?

🌻Valitettavasti vain ePassi hyväksyy osteopaattisen hoidon työnantajaetujen hyvinvointipalveluihin. Muut työsuhde-etusetelit tai -passit eivät sisällytä osteopaattista hoitoa hyvinvointipalveluidensa sisällä. Osteopaattista hoitoa ei siis valitettavasti voi maksaa edellä mainituilla tavoilla. 

___________________________________________________

LÄHETE❓

Tarvitsenko lähetteen osteopaatin hoitoon? 

🌻Osteopaattiseen hoitoon ei tarvita lähetettä

HUOM! HUOM! Joihinkin yksityisiin terveys-/sairausvakuutuksiin sisältyy myös osteopaattisen hoidon korvattavuus (erityisesti vauvojen ja lasten vakuutukset). Tuolloin vakuutusyhtiö korvaa vakuutetulle tehdyn osteopaattisen hoidon.lääkärin tekemän lähetteen/hoitomääräyksen perusteella.  Tarkista aina omasta vakuutusyhtiöstäsi kattaako vakuutus osteopaattisen hoidon. 

____________________________________________________

MITÄ VASTAANOTOLLA TAPAHTUU

Mitä osteopaatin vastaanotolla tapahtuu? 

🌻Aloitamme vastaanottokäyntisi aina keskustellen voinnistasi. Ensimmäisellä kerralla käymme laajasti keskustellen läpi terveys- ja sairaushistoriasi. Tämä laaja anamneesi mahdollistaa sen, että osaan osteopaattinasi huomioida juuri Sinun kehosi toiminnoissa oleellisia yksityiskohtia ja kokonaisuuksia, sekä arvioida tarvitaanko muiden terveydenhuollon ammattilaisten konsultaatiota. 

🌻Keskustelumme jälkeen tutkin kehoasi osteopaattisesti ja kerron Sinulle samaan aikaan löydöksistäni. Osteopaattisen tutkimiseni fokuksessa on löytää kehostasi oleellisia kohtia, joita hoitamalla kykenen parantamaan hyvinvointiasi. Osteopaattinen tutkiminen ja myös hoitoni ulottuvat usein miten laajaan osaan kehoasi, sillä kehon elimet ja elinjärjestelmät ovat aina jossain määrin riippuvaisia toisistaan.

🌻Osteopaattinen hoitoni on aina tehokasta, turvallista ja lempeää. Pyrin aina välttämään kivun tuottamista. Osteopaattiset hoitotekniikani voivat sisältää mm. erilaisia pehmytkudostekniikoita, joilla pyrin esim. vaikuttamaan kehosi lihasten, lihaskalvojen ja ligamenttien aineenvaihduntaan. Usein käytän myös asiakkaan kanssa yhteistyössä tehtäviä lihasenergiatekniikoita (MET), Niillä vaikutamme lihakseen sen työskentelyä ja rentoutusta vuorottelemalla. Käymme käyntisi ajan avointa vuoropuhelua ja toiveenani on, että kerrot minulle hoidon aikana tuntemuksista kehossasi.

🌻Käyntisi lopussa teen yhteenvedon siitä, mitä asioita olen kehossasi hoitanut. Saat minulta myös ohjausta kotihoitoosi hyvinvointisi tueksi. Annan Sinulle myös oman suositukseni jatkokäyntiesi ajankohdan ja lukumäärän suhteen.

____________________________________________________

MITEN KANNATTAA PUKEUTUA

Mitä pukea päälle, kun tulen osteopaattiseen hoitoon?

🌻Pue päällesi sellaiset alusvaatteet, joissa tunnet olosi mukavaksi. Osteopaatti haluaa usein nähdä kehosi alusvaatteisillaan, jotta hän pystyy muodostamaan mahdollisimman kokonaisvaltaisen kuvan kehosi tilanteesta. Voit pukeutua myös ihonmyötäisiin housuihin ja paitaan, sillä halutessasi ( tai jos olet herkästi viluinen ) hoitoa voidaan tehdä myös vaatteiden päältä. On mukavaa kun vaatteet ovat ihonmyötäiset, eivätkä ruttuile. Esimerkiksi ohuet mukavat legginsit tai aluskerrasto ovat toimiva ratkaisu. 


ÄITIYSOSTEOPATIAKÄYNTI -MIKÄ SE ON❓

Äitiysosteopatiakäynti Virittämössä -mitä vastaanotolla tapahtuu?

🤰🏼Vaivoja, joihin raskausaikana etsitään apua ovat tyypillisesti mm. alaselän, lantiokorin takaosan ja häpyliitoksen kipuilut. Myös vatsaontelon kiristävää olo sekä närästys ovat usein esiintyviä vaivoja.

🌸Ensimmäisellä käynnillä käymme yhdessä kanssasi läpi terveydentilaasi ennen raskautta ja nyt raskauden aikana. Keskustelemme myös Sinun voinnistasi ja mahdollisista arjen haasteista raskauden aikana.

🌺Alkukeskustelun jälkeen tutkin kehosi liikkuvuutta ja hoidan Sinua osteopaattisesti löydösteni perusteella. Kerron Sinulle tutkimuslöydöksistäni ja tekemästäni hoidosta. Osassa hoitotekniikoita olet myös itse aktiivisesti mukana tuottamassa liikettä.

🌸Äitiysosteopatiassa kohdistan hoidon laajasti kehon eri osiin ja järjestelmiin. Näin saan Sinun terveyttäsi tuettua monen eri elinjärjestelmän kautta.

🌺Äitiysosteopatia on hellävaraista, Sinua kuuntelevaa ja tapahtuu Sinun ehdoillasi. Hoidon toteutamme useimmiten istuen ja kylkimakuulla.


LASTEN JA VAUVOJEN OSTEOPAATTINEN HOITO❓

Olen varannut ajan vauvalleni osteopaattiseen hoitoon VIRITTÄMÖN Tuulin luo. Mitä vastaanotolla tapahtuu?

🌻Ensimmäisellä käynnillä käymme yhdessä kanssasi läpi imeväisesi elämän kohdusta syntymään ja tähän päivään asti🌼.

🌻Keskustelemme myös äidin voinnista -käymme läpi raskauden, synnytyksen sekä sen, kuinka synnytyksestä toipunuminen on sujunut. Lisäksi keskustelemme imetyksen käynnistymisestä ja sujumisesta. Huomioin keskustelussamme myös sen, kuinka elämä kotona sujuu uuden perheenjäsenen liityttyä perheeseen🍀.

🌻Alkukeskustelun jälkeen tarkastan vauvasi sairaanhoitajan ja osteopaatin silmin ja käsin. Minä Tuuli olen sekä osteopaatti että lasten sairaanhoitaja. Kerron Sinulle tekemistäni tutkimuslöydöksistä ja hoidan vauvaasi osteopaattisesti löydösteni perusteella. Vanhempana olet aktiivisesti mukana hoitotapahtumassa. Tämä luo vauvallesi turvallisuuden tunnetta ja edesauttaa hoidon onnistumista.

🌻Imeväisen osteopaattinen hoito on hyvin hellävaraista, vauvaa kuuntelevaa ja vauvan ehdoilla tapahtuvaa. Usein miten vauvat nauttivat saamastaan hoidosta ja ilmaisevat tämän jokeltamalla tai joskus myös nukahtamalla💕👶🏻.

🌻Hoitotapahtuma ei itsessään ole pitkä, sillä kehon kyky vastaanottaa hoitoa on rajallinen. Jos vauva on vastaanoton aikana nälkäinen, voit imettää/syöttää vauvaa. Vauvaa voi hoitaa osteopaattisesti myös syötön aikana, esim. mikäli vauvalla on haasteita imuotteen kanssa.

🌻Kun käynnillä tehtävä osteopaattinen hoito on valmis, keskustelemme vielä yhdessä kanssasi muista vauvassasi mahdollisesti mieltäsi askarruttavista asioista. Saat käynnillä myös vinkkejä kotiin vauvan hyvinvointia ja osteopaattista hoitoa tukevaan kotihoitoon👶🏻💕.


Olen varannut ajan lapselleni osteopaattiseen hoitoon Virittämön Tuulin luo. Mitä vastaanotolla tapahtuu?

🌻Ensimmäisellä käynnillä käymme yhdessä kanssasi läpi lapsesi tähänastisen terveys- ja sairaushistorian. Huomioin keskustelussamme myös perheenne kokonaiselämäntilanteen, koska se vaikuttaa kaikkien perheenjäsenten hyvinvointiin🍀. Otamme koko käynnin ajan lapsesi mukaan keskusteluun. Teini-ikäisen kanssa keskustelemme suoraan keskenämme ja hän saa päättää kuinka paljon vanhempi osallistuu keskusteluun. 

🌻Alkukeskustelun jälkeen tutkin lapsesi sairaanhoitajan ja osteopaatin silmin ja käsin. Minä Tuuli olen sekä osteopaatti että lasten sairaanhoitaja. Kerron samaan aikaan tekemistäni tutkimuslöydöksistä ja hoidan lastasi osteopaattisesti löydösteni perusteella. Pienen lapsen ollessa kyseessä, Vanhempana olet aktiivisesti mukana hoitotapahtumassa luoden turvallisuuden tunnetta ja edesauttamassa hoidon onnistumista. Voit esimerkiksi lukea lapsellesi kirjaa hoidon aikana. 

🌻Lasten osteopaattinen hoito on hellävaraista, lasta kuuntelevaa ja lapsen ehdoilla tapahtuvaa. Hoidon tulee tuntua lapsesta turvalliselta ja miellyttävältä, eikä siinä käytetä kipua tuottavia tekniikoita. Kehon kyky vastaanottaa hoitoa on rajallinen, joten hoitotapahtuman pituuden määrittää lapsi. 

🌻Manuaalisen osteopaattisen hoidon jälkeen keskustelemme vielä yhdessä Sinun ja lapsesi kanssa muista mahdollisesti mieltä askarruttavista asioista. Saatte käynnillä myös tarvittaessa vinkkejä  kotona tehtävään, lapsen hyvinvointia ja osteopaattista hoitoa tukevaan kotihoitoon💕👧🏼🧒🏻💕.

____________________________________________________

❓Varasin lapselleni ajan osteopaattiseen hoitoon. Pitääkö minun olla läsnä kun lastani hoidetaan? 

Kyllä. Katso ystävällisesti edellinen ⬆️😊. 

❓Teini-ikäinen nuori on tulossa osteopaattiseen hoitoon. Pitääkö huoltajan olla läsnä hoidon ajan? 

🌻Kun alaikäinen lapsi tulee luokseni osteopaattisen hoitoon, hänen mukanaan tulisi olla  aikuinen huoltaja. Aikuinen ei osallistu hoitoon, mutta aikuisen läsnäolo mahdollistaa turvallisen ilmapiirin kaiken ikäisille lapsille ja nuorille hoidon aikana. 


MITÄ MUKAAN LAPSELLE

Mitä otan mukaan, kun taapero tai lapsi tulee osteopaatiseen hoitoon? 

🌻Pienen vauvan kanssa osteopaatin vastaanotolle kannattaa varautua samoin kuin muutenkin kotoa lähtiessä. Mukaan kannattaa ottaa se tuttu hoitolaukku, jossa on tutteja, riepuja, varavaippoja, pyyhe jne. Mikäli äiti ei imetä, kannattaa mukaan ottaa myös maitoa vauvalle.

🌻Isommalle lapselle olisi hyvä ottaa mukaan lasta kiinnostavia leluja,  jotka luovat lapselle turvallisuuden ja tuttuuden tunteen. Omat lelut myös helpottavat lapsen mahdollisesti tuntemaa jännitystä. Myös oma kirja on hyvä vaihtoehto.  Vanhempi voi lukea tuttua kirjaa lapsen kanssa hoidon aikana. 

__________________________________________________

VOIKO  LAPSENI KÄYTTÄÄ KÄNNYKKÄÄ TAI PADIA HOIDON AIKANA❓

🌻Osteopaattisen hoidon tavoitteena on kokonaisvaltainen hyvinvoinnin lisääminen. Hyvinvointiin kuuluu myös oman kehon tilan kuunteleminen. Keho voi hyvin kun tunnet olevasi rauhallinen, rento ja turvallisessa ympäristössä. Digitaalisten laitteiden käyttö stimuloi hermoston vireystilaa, eikä niiden käyttö siten edistä osteopaattisen hoidon tehoa. On siis hoidon kannalta toivottavaa, että lapsi ei käytä digitaalisia laitteita hoidon aikana ☺️.

Terveytesi on jo Sinussa.