Lasten osteopatia

Osteopatia on hellävarainen ja tehokas hoitomuoto, joka soveltuu kaikenikäisille lapsille. 


Lapsen anatomiset rakenteet, fysiologiset toiminnot, kehon mittasuhteet sekä linjaukset ovat erilaisia kuin aikuisella. Lisäksi ne  ovat voimakkaan kasvun takia jatkuvassa muutoksessa. Myös lasten osteopatiassa tavoitteena on tukea lapsen terveyttä ja kasvua kohti hyvinvoivaa ja positiivista tulevaisuutta.

Lapsi ei ole pienikokoinen aikuinen, eikä häntä tulisi kohdata, hoitaa tai käsitellä sellaisena.

Jo aivan vastasyntynyttä vauvaa voidaan hoitaa osteopaattisella hoidolla.


Yhdysvalloissa osteopaatti on aina myös lääkäri. Siellä osteopaatit tarkastavat ja hoitavat vastasyntyneitä vauvoja jo lapsivuodeosastolla. Näin on mahdollista päästä hoitamaan hyvin varhaisessa vaiheessa raskauden ja synnytyksen aikana mahdollisesti ilmenneitä rasituksia vauvan kehossa ja edistämään vauvan terveyttä.

 Lue lisää imeväisikäisten osteopaattisesta hoidosta tästä.

Taapero- ja leikki-iässä lapsi tutustuu ympäristöönsä aktiivisesti. Lapsi oppii jatkuvasti uusia taitoja omassa tahdissaan ja toistuvat vuorovaikutustilanteet kehittävät lapsen kyky säädellä myös omia tunteitaan ja toimintaansa. Toisaalta myös muksahtelut kuuluvat elämään, sillä kasvaahan vauhti usein nopeammin kuin lapsen kyky hahmottaa ympäristöään ja kehoaan.

Huomioin osteopaattina aina lapsesi

 osana perheyhteyttänne. 

Olen käytettävissäsi mieltäsi askarruttavissa kysymyksissä. 


Lapsen ja nuoren anatomisten rakenteiden kehittyminen, fysiologisten toimintojen vilkkaus, henkinen kehittyminen ja oppiminen vaativat koko lapsuuden ajan oikeanlaista ravintoa, haastetta, tukea, liikuntaa, sekä riittävää lepoa ja unta. 

Jari Sinkkonen, lasten psykiatri ja lääketieteen tohtori sanoo: 

Lapsen hyvinvoinnista selviää paljon kun katsoo leikkiikö lapsi, onko hän yleensä hyväntuulinen, miten hän syö, miten nukkuu. Lisäksi on huomioitava temperamenttierot.Lapsuuden ja nuoruusajan kehityksessä lapsen keholla on suuri itsekorjaamiskapasiteetti.


 Joskus kehon kapasiteetti pysyä mukana rasituksessa, kolhuissa, mahdollisissa sairastamisissa ja muissa elämän yllättävissä tilanteissa on kovilla. 

Syömisongelmat, flunssa- ja korvatulehduskierteet, kasvukivut, levottomuus, vatsakivut 

ja nukahtamisvaikeudet 


voivat esimerkiksi olla tilanteita, joissa osteopaatti voi olla avuksi. Osteopaattisella hoidolla on tavoitteena edesauttaa ja tukea lapsen kehon itsekorjaamismekanismia ja lapsen terveyttä. 

Osteopaatti on terveydenhuollon ammattilainen, joka osaa myös arvioida, milloin toisen ammattilaisen apua saatetaan tarvita. Tämä onkin tärkeää, jotta lapsen ja perheen terveys ja hyvinvointi tulevat parhaalla mahdollisella tavalla huomioiduiksi.  

Lasten osteopatiakäynnit VIRITTÄMÖSSÄ 

Alle 1-vuotiaiden käynti on VIRITTÄMÖSSÄ nimeltään  Imeväisen osteopaattinen hoito ja sairaanhoitajan ohjaus. Alle 1-vuotiailla ensikäynnin pituus on 75 minuuttia. Käymme alkuun hyvin laajan keskustelun, jotta saan riittävästi tietoa raskauden ja synnytyksen kulusta ja vauvan hyvinvoinnista synnytyksen jälkeen. Sen jälkeen tutkin vauvaa sekä sairaanhoitajan että osteopaatin silmin, käsin ja korvin. Imeväisten jatkokäynnin pituus on 50-60 minuuttia. 

Lisätietoa imeväisten osteopatiasta löydät tästä...

 Yli 1-vuotiaiden käynti VIRITTÄMÖN hoitohuoneella on nimeltään Lasten osteopatia ja käynnin pituus on n. 50-60minuuttia. 

Lasten käynnille kannattaa ottaa mukaan joitakin lapselle mieluisia leluja tai vaikka kirja, jota vanhempi voi lukea yhdessä lapsen kanssa. Tämä lisää lapsen mukavuutta ja turvallisuuden tunnetta ja edistää myös hoitotilanteen onnistumista.  

Teen mielelläni kotikäyntejä imeväisten ja lasten osteopatian asiakkaille❣️

Mainitse ajanvarausta tehdessäsi, että toivot kotikäyntiä. Otan Sinuun yhteyden kun saan varauksesi. Logistisista syistä voi olla että kotikäyntiaika siirtää varaustanne mahdollisesti 15-30 min suuntaan tai toiseen. Sovimme muutoksista aina yhdessä neuvotellen. 

Terveytesi on jo Sinussa.