Lasten osteopatia

Osteopatia on hellävarainen ja tehokas hoitomuoto, joka soveltuu kaikenikäisille lapsille. 


Lapsi ei ole pienikokoinen aikuinen, eikä häntä tulisi kohdata, hoitaa tai käsitellä sellaisena. Lapsen anatomiset rakenteet, fysiologiset toiminnot, kehon mittasuhteet sekä linjaukset ovat erilaisia kuin aikuisella. Lisäksi ne  ovat voimakkaan kasvun takia jatkuvassa muutoksessa. Myös lasten osteopatiassa tavoitteena on tukea lapsen terveyttä ja kasvua kohti hyvinvoivaa ja positiivista tulevaisuutta.

Jo aivan vastasyntynyttä vauvaa voidaan hoitaa osteopaattisella hoidolla


Muun muassa osassa Yhdysvaltoja osteopaatti tarkastaa ja hoitaa vastasyntyneitä vauvoja jo lapsivuodeosastolla. Näin on mahdollista päästä hoitamaan hyvin varhaisessa vaiheessa raskauden ja synnytyksen aikana mahdollisesti ilmenneitä rasituksia vauvan kehossa ja edistämään vauvan terveyttä.

 Lue lisää imeväisikäisten osteopaattisesta hoidosta tästä.

Taapero- ja leikki-iässä lapsi tutustuu ympäristöönsä aktiivisesti. Lapsi oppii jatkuvasti uusia taitoja omassa tahdissaan ja toistuvat vuorovaikutustilanteet kehittävät lapsen kyky säädellä myös omia tunteitaan ja toimintaansa. Toisaalta myös muksahtelut kuuluvat elämään, sillä kasvaahan vauhti usein nopeammin kuin lapsen kyky hahmottaa ympäristöään ja kehoaan.

Osteopaattina huomioin aina lapsen

 osana perheyhteyttä. 

Mikään lastasi koskeva ja mieltäsi askarruttava kysymys ei ole liian vähäpätöinen, ettetkö voisi kysyä siitä minulta. 


Lapsen ja nuoren anatomisten rakenteiden kehittyminen, fysiologisten toimintojen vilkkaus, henkinen kehittyminen ja oppiminen vaativat koko lapsuuden ajan oikeanlaista ravintoa, haastetta, tukea, liikuntaa, sekä riittävää lepoa ja unta. 

Jari Sinkkonen, lasten psykiatri ja lääketieteen tohtori sanoo: 

Lapsen hyvinvoinnista selviää paljon kun katsoo leikkiikö lapsi, onko hän yleensä hyväntuulinen, miten hän syö, miten nukkuu. Lisäksi on huomioitava temperamenttierot.Lapsuus- ja nuoruusajan kasvussa ja kehityksessä keholla on suuri itsekorjaamiskapasiteetti.


 Joskus kehon kapasiteetti pysyä mukana rasituksessa, kolhuissa, mahdollisissa sairastamisissa ja muissa elämän yllättävissä tilanteissa on kovilla. 

Syömisongelmat, flunssa- ja korvatulehduskierteet, kasvukivut, levottomuus, vatsakivut 

ja nukahtamisvaikeudet 


voivat esimerkiksi olla tilanteita, joissa osteopaatti voi olla avuksi. Osteopaattisella hoidolla on tavoitteena edesauttaa ja tukea lapsen kehon itsekorjaamismekanismia ja lapsen terveyttä. 

Osteopaatti on terveydenhuollon ammattilainen, joka osaa myös arvioida, milloin toisen ammattilaisen apua saatetaan tarvita. Tämä onkin tärkeää, jotta lapsen ja perheen terveys ja hyvinvointi tulevat parhaalla mahdollisella tavalla huomioiduiksi.  

Teen mielelläni myös kotikäyntejä imeväisikäisille ja lasten osteopatian asiakkaille. Ota yhteyttä

Terveytesi on jo Sinussa.