Niska- ja hartiaseudun kipuilu

Pää ei käänny ja hartiaseutu on jumissa? 

Monet meistä reagoivat mm. stressiin, jännitykseen tai kylmään jännittämällä niska-hartiaseudun lihaksia.

Myös epäergonominen istuma-asento toimistotyössä, käsien kannattelua vaativat asennot, toispuoleiset työasennot ja harrastukset (mm. mailapelit, golf, frisbeegolf), pitkäaikainen istuminen sekä läppärin ja kännykän käyttö lisäävät niska-hartiaseudun lihasten ongelmia. 

Hyvä työskentelyasento pitkään istuessa on aina tuettu ja ryhdikäs. Mikäli istuma-asento tukea ei ole, työntyy pää eteenpäin jolloin sen painopiste työntyy eteen eikä selkärangan päällä. Tällöin päätä kannattelevat ja ja kaularankaa tukevat lihakset joutuvat tekemään enemmän töitä ja rasittuvat. Myös selkäranka pyöristyy vastavoimaksi pään eteentyöntymiselle,  mikä taas aiheuttaa yläselän lihasten venymisen. Tämä venytystila vaikeuttaa lihasten aineenvaihduntaa ja voi ilmetä päänsärkynä tai kipuiluna yläselän ja kallonpohjan alueella.


Niska-hartiaseudun vaivoissa huomioin osteopaattisessa hoidossani erityisesti kallonpohjan, kaularangan, rintarangan, kylkiluiden ja hartiakaaren nikamien ja nivelten liikkuvuuden, lihaskalvojen ja lihasten aineenvaihdunnan parantamisen, lymfanestekierron ja verenkierron. 

Terveytesi on jo Sinussa.