Päänsäryn osteopaattinen hoito

Päänsärky on yleistä se uusiutuu helposti  ja vaikuttaa toimintakykyyn. Tutkimusten mukaan päänsäryistä kärsii jossain vaiheessa elämäänsä jopa 47% maailman väestöstä.

Päänsärkyä laukaisevia tekijöitä ovat  mm. geneettiset tekijät, allergiat, ruoka-aineet, hengitysilman laatu, stressi ja väsymys. Myös päähän kohdistuva isku tai tulehdus esim. poskionteloissa, korvissa tai hampaistossa voi aiheuttaa päänsärkyä.

Päänsärkyä hoidetaan usein ilman reseptiä apteekista saatavilla kipulääkkeillä. Kuitenkin särkylääkkeiden päivittäinen käyttö saattaa johtaa lääkepäänsärkyyn. 

Lähde: Duodecim terveyskirjasto

Osteopaattinen hoito on lääkkeetön ja turvallinen hoitomuoto myös päänsärkyihin.

 Päänsärystä kärsivän asiakkaan hoidossa huomioitavia rakenteita ovat mm. lihasten, nivelten ja lihaskalvojen liikkuvuus sekä verenkierron ja nestekierron sujuvuus. 

Hoidettavia alueita ovat mm. pää, leuan alue ja niska-hartiaseudun alue, mutta näiden lisäksi hoito ulottuu laajalle alueelle koko kehoon.

Osteopaattisen hoidon avulla ovat monet kokeneet saaneensa helpotusta päänsärkyynsä sen voimakkuuden, esiintymistiheyden ja keston vähentymisenä. 

Usein myös asiakkaiden kipulääkkeiden käytön tarve on vähentynyt. 

Jos päänsärkysi on alkanut yllättäen hyvin voimakkaana, se on pitkäkestoista (yli 24 h), se rajoittaa voimakkaasti toimintakykyäsi tai siihen liittyy muita rajuja oireita on syytä hakeutua lääkäriin. 

Duodecimin Omaolo-palvelussa voit tehdä oirearvion päänsärystäsi . Löydät palvelun klinkkaamalla alla olevaa painiketta. 

Terveytesi on jo Sinussa.