Alaselkäkivun osteopaattinen hoito

Noin 30 % :lla suomalaisista on viimeisen kuukauden aikana esiintynyt alaselkäkipua. Äkillisen kovan alaselkäkipuilun syy on usein lihasten jännittymisestä johtuva kipuilu ja joskus myös nikamarappeuman tai nikaman fasetin kuluman aiheuttamaa kipuilua.

Selän kipuiluun vaikuttavat mm. myös liian vähäinen (tai joskus liian suuri) liikunnan määrä, epäedulliset jalkineet, ergonomia töissä ja vapaa-ajalla (esim. käsityöt ja kuvataiteet), suuri henkinen tai fyysinen kuormitus, ylipaino, unen määrä tai laatu ja nautintoaineet. 

Mikäli kipuiluun liittyy vakavaa puutumista, pistelyä tai pidätysvaikeutta, on syytä hakeutua pikimmiten lääkärin vastaanotolle.
(Lähde: Duodecim Terveyskirjasto)

Osteopaattisen hoitoni tavoite on aina helpottaa vointiasi mahdollisimman pian.  Voit siis tulla hoitooni huoletta ja jännittämättä. 

Kun tulet hoitooni esim. alaselkäkivun takia, kartoitamme tilanteesi haastattelulla ja tutkimalla. Tällä pyrimme saamaan selville sen, mistä kipu on lähtöisin. 

Tutkimisen jälkeen hoidan osteopaattisella hoidolla sekä kipuilualuetta, että usein myös muita osia kehossasi. Keho on kokonaisuus ja sen eri alueet ja järjestelmät vaikuttavat toinen toisiinsa. 

Kerron Sinulle hoidon aikana mitä olen tekemässä ja voit aina kertoa minulle tuntemuksistasi. 

Käsin tekemäni osteopaattinen hoito on asiantuntevaa, lempeää ja turvallista. Tervetuloa hoitooni❣️

Terveytesi on jo Sinussa.