Indonesialaisen kanakeittoni-resepti

Tämä keitto vei Balilla sydämeni, sillä se teki minuun vaikutuksen yksinkertaisuudellaan ja maukkaudellaan. Olen yhdistellyt reseptiini useampia netistä löytämiäni reseptejä -omien muistikuvieni pohjalta :D 

Koko jutun juonihan on se, että OIKEASTI keität broilerin kokonaisena 

ja annat nahan ja luiden irrota siitä ennen kuin lähdet maustamaan keittoa millään. Saat näin broilerista irronneet nahanpalat ja luut helpommin ongittua pois keittovedestä. 

Aloita näin:

Kokonainen broileri ( valmiiksi marinoitu broileri käy keittoon tosi hyvin, sillä se tuo lisää makua mausteineen) 

Vettä 1,5-3 litraa sen mukaan paljonko haluat keittoa

Laita kokonainen broileri nahkoineen päivineen kiehumaan kattilaan ja keitä kunnes lihat irtoavat nätisti, eli siihen menee n. 1,5 h.

Kalasta broileri keittovedestä ja irroita siitä lihat. Kalasta keitinvedestä myös nahat, luut jne. pois ja laita keitinveteen pelkät lihat paloiteltuna sopiviksi palasiksi. 

Jatka näin: 

Lisää keittoon tekemäsi maustetahna: 

1-2 tl korianterinsiemeniä

1-2 tl juustokuminaa

1-2 tl kurkumaa

2-3 sipulia niiden koosta riippuen

1 punainen chili perattuna tai chilirouhetta maun mukaan

n. 5 cm pätkä kuorittua inkivääriä

1 limen tai sitruunan mehu tai sitruunan mehua pullosta. Jos käytät oikeita sirtuunoita/ limejä, niin voit halutessasi raastaa niiden kuorta keittoon!

Hurauta maustetahnan ainekset tehoblenderillä aivan hienoksi ja lisää keittoon.

Anna keiton kiehua vielä n. 15 min. Tarkista maku ja lisää halutessasi suola. Jos olet käyttänyt valmiiksi maustettu broileria, ei suolaa juurikaan tarvita lisää. 

Lisää halutessasi joukkoon 1-2 tölkkiä kookomaitoa ja anna keiton kiehua vielä 5-10. min.

Keitä tarjoilua varten lisäksi kananmunia. Voit myös silputa keittoon tuoretta tai pakastamaasi korianteria, mikäli pidät sen mausta. 

Keitä yksi nuudelipussi/ syöjä ja lisää se lämmitetyn keiton sekaan lautaselle juuri ennen tarjoilua, kuten myös kuorittu kananmuna. Voit myös silputa jotain ryhdikästä ja rapsakkaa salaattia tai kiinankaalia suoraan keittoon.

Keitto vain paranee maustuessaan ja vanhetessaan, joten voit lämmittää sitä huoletta ja syödä useampana päivänä. 

Kiitos ja nam!


Terveytesi on jo Sinussa.