Työuupumus koskettaa meistä monia.

11.11.2022

Tiesitkö että työuupumusoireisia on Suomessa yli puoli miljoonaa? Ja heistä vakavasti työuupuneita on kymmenesosa, eli 50 000 henkeä. *

🗞Uusimmassa Tehy-lehdessä käsiteltiin työuupumusta ja siitä selviämistä. Aihe on minulle itsellenikin tuttu, sillä uuvuin aikanani sairaanhoitajan työssäni työpaikkakiusaamisen ja huonon johtamisen seurauksena.

Työuupumus on yksi ilmenemismuoto ylikuormitukselle.Kuormittavat asiat yksityiselämässä yhdessä työelämän kuormituksen kanssa voivat lisätä työuupumuksen riskiä.Toisaalta yksityiselämän kriisit ja yksilölliset tekijät eivät yksinään aiheuta työuupumusta.

Jos koet itsesi kuormittuneeksi työpaikalla, ota asia puheeksi esihenkilösi kanssa. Hän on työnantajan edustajana velvollinen huolehtimaan siitä, ettei työ vaaranna työntekijän terveyttä.

On myös tärkeää, että huolehtia omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Tässä auttavat:riittävä lepo, monipuolinen ja laadukas ravinto, ulkoilu ja liikunta sekä muu vaihteleva ja virkistävä tekeminen sekä rentoutumisen hetket.

Jos koet että työkykysi on heikentynyt tai tarvitset apua työterveyshuollosta, hakeudu rohkeasti työterveyshuoltoon. Työuupumuksesta toipuminen on mahdollista, kun työnantaja ja työterveyshuolto antavat tukea ja työnkuvassa sekä työntekijän toimintatavoissa tehdään tarvittavia muutoksia.

(*Lähde: Työterveyslaitos ja Merja Karjalainen 2022: Jaksamisen rajat -Psykososiaalinen kuormitus, työuupumus ja työsuojelu)

Osteopaattina voin omalla ammattitaidollani olla tärkeänä osana moniammatillista tiimiä toipumisprosessin tukena. 

Osteopaattisessa hoidossa kosketukseni on aina hyväksyvä ja kunnioittava. Se voimauttaa Sinua kuulemaan kehosi positiivisia viestejä ja edesauttaa hyvinvointiasi. Lue lisää tästä....