Kehonkuva? Painolukema? Hyvinvointi?

16.08.2022

📱Somen, mainosten ja muodin näyttämä kehonkuva ei ole todellisuutta. Tämänhän me tiedämme...vai tiedämmekö❓

Pari päivää sitten Ylen artikkelissa ravitsemusterapeutti puhui painolukeman merkityksestä ihmisen hyvinvoinnin mittarina. Tai oikeammin siitä, että painolukema ei kerro ihmisen hyvinvoinnista juuri mitään.Tutkimuksissa laihdutus"kuurien" aiheuttaman painon jojoilun on todettu lisäävän ylipainon riskiä. Lääketieteessä tiedetään että suuri ylipaino on terveysriski.

Olen osteopaattina ja liikunnan ammattilaisena huomannut, että hyvinvointia ei näe henkilövaa'an lukemasta. Kokemukseni perusteella väitänkin, että hyvinvointi koostuu itsensä hyväksymisestä, terveellisistä elämäntavoista ja itsensä arvostamisesta.

⚖️Mitä jos vaakalukeman tuijottamisen sijaan tavoittelisikin hyvinvointia eli pitäisit itsestäsi (huolta) ja pyrkisit toimillasi (riittävän) hyvään fyysiseen ja henkiseen tasapainoon?

💕Hyvinvointi vaatii elämässä valintoja, joissa itsensä arvostaminen on välttämätöntä. Teesini tänään onkin: Hyvinvointisi lisääntyy, kun elämässäsi on: riittävästi liikuntaa, tasapainoinen ja voittopuolisesti positiivinen mielentila jalautasellasi laadukasta ruokaa. 💚Osteopatian ytimessä on ihminen kokonaisuutena: keho, mieli ja sielu. 🌺🍊☀️🍀🎭🚴🏼‍♂️🐾🧘🏼🍁