Miten edistät lantionpohjasi hyvinvointia?

31.03.2023

MITEN EDISTÄT OMAN LANTIONPOHJASI HYVINVOINTIA❓

Voit edistää oman lantionpohjasi hyvinointia pohtimalla ja tunnistalla lantionpohjan lihastesi tilannetta: 

▫️Onko niiden lihaskunto hyvä?

▫️Osaanko aktivoida ne? 

▫️Osaanko rentouttaa ne?

OPETTELE AKTIVOIMAAN LANTIONPOHJASI LIHAKSIA JA TREENAA NIITÄ

Lantionpohjan lihaskuntoharjoittelu alkaa siitä, että osaat aktivoida virtsaputken ja vaginan suun ja peräaukon yht'aikaa. Tämän harjoitteluun löydät videon nettisivuiltani: virittamo.com/videoita virittamosta

Kun aktivaatio onnistuu, aloita lihaskuntoharjoittelu. Hyvät ohjeet löydät Käypä Hoito-sivustolta kohdasta: lantionpohjan lihasten harjoitteluohje.

OPETTELE RENTOUTTAMAAN LANTIONPOHJASI LIHAKSET

Tee syviä hengityksiä ohjaten hengitys navan alle ja lantioon. Lantionpohjaa rentouttaa myös syväkyykkyasento.

Naisilla jalkojen asento on lantion mallin myötä yleensä n. 20 astetta lonkat aukikierrossa. Huomioi myös polvet ja jalkaterät osoittavat ulospäin samassa linjassa. Jos kantapääsi eivät osu lattiaan, tue ne tarvittaessa vaikka jumppamattorullalla. Näin voit rentoutua asennossa paremmin, jolloin lantio pääsee avautumaan.

Harrasta sooloseksiä, sillä se on hyvä tapa tutustua omaan kehoon. Orgasmi tuottaa tuottaa mielihyvää, lisää lantionpohjan lihasten aineenvaihduntaa ja rentouttaa lantionpohjan lihaksia.

HUOLEHDI LANTIONPOHJALIHASTESI AINEENVAIHDUNNASTA

Huomioi että pitkä istuminen kuormittaa lantionpohjaa. Pidä siis jaloittelutaukoja, jotta saat verenkierron elvytettyä myös lantionpohjassa.

RAKASTA ITSEÄSI PITÄMÄLLÄ ITSESTÄSI HUOLTA

Itsen jatkuva negatiivinen arvostelu vaikuttaa minäkuvaasi negatiivisesti. Se aiheuttaa jännityksiä ja ne kipuiluja lihaksissa. Suhtaudu siis kehoosi kiitollisuudella ja lempeällä hyväksynnällä.