Minkälaisia ovat esivaihdevuosioireet?

02.05.2023

NAINEN 40+ Onko Sinulla väsymystä, haluttomuutta, muistikatkoksia tai mielialan muutoksia?

Tiesitkö että edelliset voivat olla esivaihdevuosioireita? Ylen artikkelissa gynekologi Leena Väisälä valottaa vaihdevuosioireiden laajaa skaalaa koskien sekä niiden ilmenemismuotoja että ilmenemisikää:

🌷Esivaihdevuosoireet voivat alkaa 5-10 vuotta ennen kuukautisten loppumista.

🌷Klassisia oireita ovat kuumat aallot, mutta estrogeenin vähentyminen voi aiheuttaa mm. myös: sormien, polvien ja lonkkien jäykistymistä, masennusoireita tai kroonista virtsatietulehdusta.

Vaihevuodet kestävät keskimäärin 7,5 vuotta -joskus jopa 15 vuotta. Vaihdevuosioireisiin on saatavilla helpostusta mm. liikunnasta ja estrogeenilääkityksestä. Älä jää oireidesi kanssa yksin vaan käy gynekologin juttusilla.

Lähteenä Yle:n artikkeli: "Vaihdevuosioireet voivat lopettaa seksin ja työnteon. Ei naisen elämä kuulu olla kärsimystä."

Osteopaattisella hoidolla voin tukea kehosi hyvinvointia niin raskauden aikana, ruuhkavuosissa kuin esivihdevuosioireissakin. Olen osteopaattina terveydenhuollon ammattilainen eli osaan antaa Sinulle myös hyvinvointiasi tukevia vinkkejä. Osteopaattisen hoitoni tavoitteena on aina parantaa naisasiakkaani terveyttä ja hyvinvointia <3.