Kuka hoitaa äitiä?

09.05.2022

Eilinen äitienpäivä innoitti minua kristallisoimaan sanoiksi missioni siitä, että olen terveydenhuollon ammattilainen naisia varten. 

Julkisen terveydenhuollon resursseja ei ole kohdennettu huomioimaan potilaiden kokonaistilannetta. Potilas voidaan hoitaa vain kapeasti; ikäänkuin palasena ihmisestä, esim. kipeänä polvena tai keuhkokuumeena . 

Osteopaatin työssäni minulle merkityksellisintä on se, että saan kohdata jokaisen asiakkaani huomioiden hänen kokonaistilanteensa. Minulla on aikaa kuunnella ja olla läsnä jokaista asiakastani varten. 

Naisten panosta yhteiskunnassamme vähätellään edelleen. Kuitenkin naisten hartioilla lepää mm. suuri hoivavastuu. Naisvaltaiset alat vastaavat työelämässä suurelta osin juuri heikoimmassa asemassa olevien hoidosta: lapsista, sairaista, vanhuksista ja vammautuneista. Myös kotona naiset ovat yhä edelleen useimmin vastuussa kodista ja perheen hyvinvoinnista. Perheen äidin hyvinvointi on siis keskeistä koko perheen hyvinvoinnille. 

Pitkän sairaanhoitajan työkokemukseni ja osteopaatina keräämäni kokemuksen myötä minulle on entistä selvempää, että haluan kohdentaa palveluni naisten hyvinvoinnin lisäämiseen. 

 Kuka hoitaa naista?  -Minä hoidan. 

Osteopaattina.

Sairaanhoitajana.

Äitinä.

Tyttärenä.

Sisarena.

Puolisona.

Naisena.

Vertaisena.